"Євроінтеграційна" комісія Львівської облради дала негативну оцінку роботі облдержадміністрації за минулий рік

Депутати Львівської обласної ради, які входять до складу комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва  та зв’язків з українцями за кордоном, оцінили роботу обласної державної адміністрації на засіданні, яке відбулося 16 січня.
фото прес-служби Львівської міськради
фото прес-служби Львівської міськради

Зокрема, після розгляду інформації голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала щодо виконання обласного бюджету Львівської області за 9 місяців, а також інформації першого заступника голови Львівської ОДА  Богдана Матолича про стан виконання державних та обласних цільових програм, за підсумками 9 місяців 2013 року, дали негативну оцінку роботі цього виконавчого органу Львівщини, повідомила прес-служба Львівської облради.

Серед інших питань, комісія розглянула проект рішення  Львівської обласної ради щодо співфінансування проектів міжнародної технічної  допомоги з обласного бюджету. Депутати підтримали цей проект і вирішили винести його на розгляд сесії обласної ради.

Також депутати розглянули низку листів громадських  організацій щодо проведення у 2014 році спільних з обласною радою заходів. Депутати вирішили повернутися до їх розгляду при формуванні обласного бюджету на 2014 рік.

Розглянувши лист голови комісії співпраці із закордоном, туризму і промоції Сеймику Підкарпатського воєводства Республіки Польща В. Турека, комісія обласної ради вирішила взяти участь у спільному засіданні обох комісій, на якому обговорити питання щодо закордонної співпраці в напрямку туризму і промоції. Таке засідання планується провести в другій половині лютого.

Також депутати вирішили рекомендувати  голові Львівської обласної ради Петрові Колодію скерувати у вересні 2014 року делегацію обласної ради для участі у Четвертій Зустрічі Сторін Карпатської Конвенції на запрошення голови Екологічної програми Організації об'єднаних націй.

Окрім того, депутати обговорили та підтримали пропозицій австрійської сторони до проекту Угоди між Львівською обласною радою (Україна) та Ландтагом Федеральної землі Штирія (Республіка Австрія) про міжрегіональне співробітництво.

Також депутати вирішили винести на розгляд однієї з чергових пленарних засідань сесій звернення до Президента та Прем'єр-міністра України щодо повторного розгляду питання підготовки та прийняття Державної програми сталого розвитку Українських Карпат як складової частини Програми Європейського Союзу "Карпатський простір". Нагадаємо, з аналогічним звернення до керівництва держави наприкінці 2013 року звернулася Закарпатська обласна рада.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...