Найбільше шкіл ліквідували на Хмельниччині

Протягом 2013 року в Україні закрили 161 школу, тоді як відкрили лише 29.
В Україні кількість зачинених шкіл у 5 разів більша, ніж відкритих (фото ye.ua)
В Україні кількість зачинених шкіл у 5 разів більша, ніж відкритих (фото ye.ua)

За останній рік найбільше шкіл закрили на Хмельниччині - 35, друге і третє місця посіли Вінницька (17) і Житомирська (13) області, повідомив директор Центру політичних студій та аналітики Віктор ТаранВін також зазначив, що в Україні цього року відкривали і реконструйовували школи, “але їх лише 29”, повідомляє unn.com.ua“Тобто, якщо ми подивимось на пропорцію, то вона складає у 5,5 раза більше у бік закриття”, - сказав експерт.

Він зазначив, що всі зачинені школи були малокомплектними, і їх передовсім ліквідували у малих містах, селах, селищах.

“У подальшому це може призвести до занепаду сіл, до погіршення демографічної та соціально-економічної ситуації в регіонах”, - наголосив Таран.

Нагадаємо, 26 лютого народними депутатами України Сергієм Лабазюком, Степаном Іваховим та Сергієм Мартиняком зареєстровано проект закону “Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів”.

У законопроекті йдеться про те, щоби вважати неприпустимим закриття загальноосвітніх навчальних закладів через нестачу коштів на їхнє утримання.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...