Уряд боротиметься з індивідуальним опаленням штрафами

За самовільно встановлений котел у багатоповерховому будинку доведеться заплатити до 1360 гривень.
Уряд не хоче бачити труб зі стін багатоповерхівок (фото gorod-online.net)
Уряд не хоче бачити труб зі стін багатоповерхівок (фото gorod-online.net)

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, що заборонить встановлювати у квартирах автономне опалення і гаряче водопостачання. Автором законопроекту № 3142 є Кабінет міністрів України. Урядовці пропонують органам місцевого самоврядування затверджувати схеми теплопостачання населених пунктів із зазначенням територій, на яких повинні застосовувати централізовану чи індивідуальну системи опалення. За відсутності затвердженої схеми на території можна використовувати лише централізоване теплопостачання, повідомляє economics.puls.kiev.ua. 

Якщо людина самовільно від'єднається від централізованих тепломереж і систем гарячого водопостачання (за винятком випадків, передбачених затвердженою схемою теплопостачання населеного пункту), її очікує штраф на суму від 20 до 80 неоподатковуваних податком мінімумів (340-1360 гривень). Для посадових осіб сума штрафу становитиме 50-100 неоподатковуваних мінімумів (850-1700 гривень). 

Штрафи для громадян за самовільне використання теплової енергії запропоновано встановити на рівні 5-20 неоподатковуваних мінімумів (85-340 гривень), а для посадових осіб 10-30 мінімумів (170-510 гривень).

За недопущення представників теплопостачальних організацій до лічильників тепла і теплових систем штрафи становитимуть 20-50 мінімумів (340-850 гривень) для громадян і 30-80 мінімумів (510-1360 гривень) для посадових осіб.

Нагадаємо, що в липні цього року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства запропонувало  законодавчо закріпити можливість від'єднуватися від теплових мереж виключно на підставі схем теплопостачання.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.