Майже третина росіян вважає Україну територією Росії

Всеросійський центр вивчення громадської думки провів опитування "Сучасна російська ідентичність: вимірювання, виклики, відповіді".
Росіяни небезпечно самоідентифікуються, вважає експерт (фото tsn.ua)
Росіяни небезпечно самоідентифікуються, вважає експерт (фото tsn.ua)

"Ми поставили запитання: кого б ви могли назвати росіянами за умови, якщо людина проживає у РФ багато років, і 44% відповіли, що українців і білорусів. Татари, башкири і калмики отримали 30%", - розповів очільник ВЦВГД Валерій Федоров, повідомляє unian.ua з посиланням на РИА "Нововсти".

Федоров зазначив, що чеченців, дагестанців росіянами готові вважати 7%, хоча республіки входять до складу РФ. "Дуже небезпечна самоідентифікація, тут треба придивитися", - додав він. Федоров розповів, що респондентам ставили запитання, які території вони вважають російськими. 56% опитаних повідомили, що Крим - це Росія. "Як відомо, у нас є договір про дружбу і кордон, і Росія визнає Крим територією України, але значна частина росіян так не вважає", - сказав він. Згідно з дослідженням, республіку Дагестан територією РФ вважають 41%, Чечню - 39%, Придністров'я - 37%, Абхазію - 30%, Південну Осетію і Україну - 29%.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...