На Львівщині в озері вибухнула не ракета - то браконьєри глушили рибу?

Сільський голова Завадова Юрій Лоїк висуває версію, що вибух - справа рук браконьєрів.
Учора випустили таку кількість ракет і снарядів, що годі все й проконтролювати
Учора випустили таку кількість ракет і снарядів, що годі все й проконтролювати

Інформація про ракету, яка вибухнула в озері біля села Грушів Львівської області учора під час підсумкових навчань підрозділів Збройних сил України, обростає новими чутками та коментарями.

Сьогодні керівник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Олександр Поронюк заявив ІА "ГРІМ", що у них інформації, яка би підтверджувала про відхилення ракети, випущеної учора під час показових навчань, нема.

"Ця історія з тієї серії "А бил лі мальчік?!" Військові не знають про що мова. Так і напишіть: Олександр Поронюк порадив журналістам займатися більш серйозними справами", - сказав речник військового відомства.

За його словами, усі солдати, офіцери та люди - живі-здорові, не зважаючи не величезну кількість застосованої зброї. Також Олександр Поронюк припустив, що вибух могли спричинити браконьєри. 

Щоправда, кореспондент ІА "ГРІМ" учора одразу ж після навчань, коли Президент Янукович рушив оглядати військову техніку, краєм вуха почув розмову між трьома старшими офіцерами про ракету, яка відхилилася від курсу. "Треба подзвонити сільському голові та заспокоїти", - сказав один із них іншому.    

Згодом між журналістами поширилася чутка про вибух у Грушівському озері.

Сьогодні сільський голова Завадова Яворівського району Львівської області Юрій Лоїк заявив ІА "ГРІМ", що інформація про вибух у водоймі біля Грушева (село належить до Завадівської сільської ради) має двоякий характер. Сільський голова припускає, що вибух могли спричинити браконьєри.

Юрій Лоїк також спростував інформацію про вибиті шибки у вікнах будинків. За його словами, з відповідною заявою звернулася лише власниця крамниці, розташованої за 4 кілометри від озера. Сільський голова утворив комісію з надзвичайних ситуацій та особисто прибув на місце для з'ясування обставин. Проте згодом стало відомо, що вікно розбили хулігани ще у суботу, а власниця вирішила використати ситуацію на свою користь. 

Текст і фото Ігор Антощак

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.