"Параджанов" побореться за "Оскар"

Американська кіноакадемія представила шорт-лист стрічок, що претендуватимуть на нагороду в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".
На оскарівську статуетку претендує 76 кінострічок (фото tvi.ua)
На оскарівську статуетку претендує 76 кінострічок (фото tvi.ua)

Від України на конкурс узяли стрічку "Параджанов". У центрі фільму - талановитий режисер Сергій Параджанов. Він знімає фільми, які суперечать Радянській системі, за що його запроторюють до в'язниці. Але довгі роки ув'язнення не зламали творчу особистість постановника, а любов до кіно допомогла йому впоратися з усіма негараздами. Роль Параджанова зіграв Серж Аведікян, який також є постановником цього фільмуповідомляє filmstreet.ru.

Минулого року в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" була представлена ​​71 робота. У 2014 році вперше за "Оскар" боротимуться картини з Молдови, Саудівської Аравії та Чорногорії.

Повний список номінантів оприлюднять 16 січня 2014 року, а церемонія вручення нагород відбудеться 2 березня.

Довідка з Вікіпедії:

Україна висуває фільми на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою з 1997 року. Відбором фільмів займається Український оскарівський комітет, створений у липні 2006 року при Асоціації продюсерів України. Згідно з умовами, це повинні бути повнометражні художні фільми, зняті за межами США, домінуючою мовою в діалогах фільму не повинна бути англійська, картина повинна бути у кінопрокаті у країні, яка подає заявку, не менше 7 днів поспіль. Творчий контроль над створенням фільму повинен належати громадянам або резидентам країни, яка подає заявку.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.