Впродовж місяця українці мають здати свою зброю та зареєструвати її на законних підставах - МВС

В Україні розпочався місячник добровільної здачі зброї, який триватиме до 30 листопада. Міністерство внутрішніх справ повідомляє: якщо громадяни у зазначений термін добровільно здадуть до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну чи газову зброю, то надалі вони зможуть після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

У МВС нагадують: незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Крім того, незареєстрована зброю - це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, що можуть трапитися з громадянами або з їхніми неповнолітніми дітьми.

"Для виведення зазначених предметів і матеріалів з ​​незаконного обігу Міністерством внутрішніх справ України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів ", - йдеться в повідомленні відомства.

Окрім того, громадяни, що добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, які зберігають незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

"Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він буде мати можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Водночас необхідно врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України .

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.