З найбідніших податки не збиратимуть

Міністерств доходів і зборів планує не брати податок на доходи з бідних українців. Отже, дохід тих, хто отримує на місяць не більше 1,5 тисячі гривень, оподатковуватися не буде.

Міндоходів  вже підготувало нові зміни до Податкового кодексу і закон «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування». Відтак, якщо річна сума доходів не перевищуватиме 18 тис. гривень (щомісяця - 1,5 тис. грн), то з 1 січня 2014 року пропонується застосовувати до неї нульову ставку. А якщо річний дохід буде меншим 3 млн гривень (250 тис. грн щомісяця), то з суми перевищення стягуватиметься 10%.

Варто зазначити, що нині діюча ставка податку на доходи фізичних осіб в розмірі 15% в майбутньому поширюватиметься на дохід не більше 8 млн гривень (666,6 тис. грн), а максимальна ставка - 20% - якщо показник буде вище попереднього.  Також урядовці наполягають на загальному обов'язковому декларуванні доходів, якщо їхня сума за рік перевищує 18 тис. гривень. Крім того, вже з 2014 року більш ніж удвічі може бути знижена ставка єдиного соціального внеску - до 18%. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...