У США впіймали гігантського оселедця

Біля берегів Південної Каліфорнії був виловлений гігантський оселедцевий король.
Мертвий оселедець неабияк здивував американців (фото tsn.ua)
Мертвий оселедець неабияк здивував американців (фото tsn.ua)

Як виявилось, риба вже була мертвою, тому жінка, яка її побачила у воді, взяла рибу за хвіст і доставила до берега, повідомляє tsn.ua з посиланням на СNN. "Спочатку було трохи страшно. Але, коли я зрозуміла, що це оселедцевий король, то зрозуміла, що це нешкідливо", - додала Жасмин Сантана, яка працює в інституті з вивчення моря.

Щоб доставити мертву рибу, вага якої складала близько 400 фунтів, на берег науковцю знадобилось 15 хвилин. Після цього вона попросила допомогти інших людей підняти рибу, адже її довжина складала понад 5 метрів.

Для цього було залучено 14 осіб. Вони взяли "короля" на руки і зробили спільне фото.

Зараз гігантського оселедця тримають у льоді для подальшого наукового вивчення. Для цього візьмуть аналізи ДНК, після чого скелет виставлять на загальний огляд. Слід зазначити, що оселедцевий король досі є маловивченим, тому що живе весь час на великій глибині. Зараз вчені мають з'ясувати, чому риба опинилась на мілководді. При цьому вже точно відомо, що смерть була природною.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...