Зовні й за смаком воно схоже на звичайне м'ясо, повідомляє korrespondent.net.
Вегетаріанський варіант м'яса розробили віденські вчені з Університету природних ресурсів та наук про життя спільно з колегами з Університету Вагенінгена, а також працівниками 11 компаній, що займаються виробництвом продуктів харчування.
Ініціатор проекту "LikeMeat" Флоріан Вайльд, дослідник з Інституту Фраунгофера, розповів, що виготовлення цього продукту не несе ніякої екологічної небезпеки. Замінник м'яса рослинного походження, який планують у недалекому майбутньому випускати в промислових масштабах, повинен відрізнятися низькою вартістю і тривалим терміном зберігання. В ідеалі даний продукт підійде не тільки вегетаріанцям, але також і людям, що страждають алергією.
Прототип фабрики з виробництва вегетаріанського м'яса вже отримано вченими в лабораторних умовах. Мініатюрна фабрика виготовляє лист м'яса, товщина якого становить один сантиметр, потім продукту надають необхідну форму.