Для вегетаріанців створили... м’ясо

Австрійські вчені створили м'ясо, яке на 100% складається з овочів.
Вчені запевняють: таке "м'ясо" смакуватиме й алергетикам (фото newsradio.com.ua)
Вчені запевняють: таке "м'ясо" смакуватиме й алергетикам (фото newsradio.com.ua)

Зовні й за смаком воно схоже на звичайне м'ясо, повідомляє korrespondent.net.

Вегетаріанський варіант м'яса розробили віденські вчені з Університету природних ресурсів та наук про життя спільно з колегами з Університету Вагенінгена, а також працівниками 11 компаній, що займаються виробництвом продуктів харчування.

Ініціатор проекту "LikeMeat" Флоріан Вайльд, дослідник з Інституту Фраунгофера, розповів, що виготовлення цього продукту не несе ніякої екологічної небезпеки. Замінник м'яса рослинного походження, який планують у недалекому майбутньому випускати в промислових масштабах, повинен відрізнятися низькою вартістю і тривалим терміном зберігання. В ідеалі даний продукт підійде не тільки вегетаріанцям, але також і людям, що страждають алергією.

Прототип фабрики з виробництва вегетаріанського м'яса вже отримано вченими в лабораторних умовах. Мініатюрна фабрика виготовляє лист м'яса, товщина якого становить один сантиметр, потім продукту надають необхідну форму.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...