У Британії поліцейські собаки отримуватимуть пенсію

В англійському графстві Ноттингемпшир поліцейським собакам, що пішли у відставку, призначать пенсію в розмірі 500 фунтів.
Після 7 років служби собаки йдуть на пенсію (фото Reuters)
Після 7 років служби собаки йдуть на пенсію (фото Reuters)

Пенсія виплачуватиметься собакам протягом трьох років після того, як вони перестають виконувати свої обов'язки, повідомляє lenta.ru.

Гроші, які будуть виділятися собакам як пенсія, підуть на оплату ветеринарних рахунків, і надаватимуться за першою вимогою їхніх кураторів. Кураторами для собак стають зазвичай їхні колишні колеги - службовці поліції, які працювали раніше в парі з цими собаками.

Наразі в Ноттингемпширському відділку поліції служать 26 псів, навчених для пошуку наркотиків і вибухових речовин, а також вони виконують завдання з пошуку та затримання підозрюваних.

Службові собаки працюють близько шести-семи років, а потім "йдуть у відставку". У середньому на рік зі служби йдуть шість собак.  

На пенсійні виплати нинішнім "співробітникам", якщо програма буде реалізована, знадобиться 39 тисяч фунтів стерлінгів.
 
Ноттінгепшір став не першим графством, яке реалізує цю програму підтримки престарілих службових собак. Про створення подібного фонду для підтримки виходу на пенсію собак оголошував поліцейський департамент графства Кембриджшир в 2009 році. Програма Педді Тіппінга почне діяти з наступного місяця. 
Гроші виділятимуть з бюджету Великобританії .

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...