Українському часопису "Світ дитини" - 20-років з часу відновлення

Колектив українського часопису для дітей "Світ Дитини" цього року відзначає 20-річчя відновлення журналу.
фото list.lviv.ua
фото list.lviv.ua

"Світ Дитини" - часопис, який був утворений у 1919 році січовим стрільцем, педагогом та громадським діячем Михайлом Тараньком. Його знищили на початку ІІ світової війни та відродили після 55 років забуття у 1993 році.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Цей часопис - єдиний патріотичний літературно-мистецький часопис в Україні, який формує світогляд юних читачів у дусі християнської моралі, духовних традицій, національної гідності. Він був заснований для виховання у дітей  національної свідомості та патріотичної зорієнтованості", - зазначили у часописі "Світ дитини".

Як додаток до журналу у видавництві видається серія "Бібліотечка школяра", у яку на даний час входять понад 30 книжок, які є творами для дітей та юнацтва українських класиків і сучасних письменників.

"Коли до дітей щомісяця потрапляє журнал, у якому вони прочитають про знамениті українські роди, про глибоке коріння української мови, про потребу в збереженні зеленого світу нашої природи; журнал, в якому опубліковані твори їхніх ровесників, а обкладинки прикрашені роботами юних живописців; журнал, де вони прочитають нові поезії і оповідання знаних українських авторів, - то можна з певністю сказати, що ці діти виростуть гідними громадянами своєї держави2, - наголосила представник часопису.

Свято з нагоди 20-ї річниці відновлення часопису "Світ Дитини" відбудеться 6 грудня о 16:00 год. за адресою вул. Університетська, 1, Львівський національний університет ім. І. Франка (Студентський клуб).
 


Повний текст на сайті Львівської міської ради:http://city-adm.lviv.ua/portal-news/society/public-sector/214961-ukrainskyi-chasopys-svit-dytyny-vidznachaie-20-tu-richnytsiu-svoho-vidnovlennia

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...