Ідея бойкотування бізнесів людей, пов’язаних з владою, не знайшла широкої підтримки

Більшість львів’ян підтримує ідеї та вимоги Євромайдану та є активними учасниками протестних акцій через особисту присутність на Майдані у Львові та Києві, а також носіння відповідної символіки.
фото ipress.ua
фото ipress.ua

Перемога Євромайдану для львів'ян - це, насамперед, відставка уряду та президента України. Перспективою Майдану мешканці вбачають підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Такими є результати дослідження, проведеного соціологічною агенцією "Фама" у грудні.

Ідеї та вимоги Євромайдану цілком підтримують 75,2% мешканців Львова, частково підтримують, але з деякими вимогами не погоджуються - 18,2%, зовсім не підтримують - 6,7% опитаних.

Кожен другий респондент зазначив, що підтримує Євромайдан своєю присутністю на Майдані у Львові (50,0%), понад чверть зазначила, що уважно стежить за розвитком подій у мережі Інтернет (26,6%). Також львів’яни виражають свою підтримку шляхом інформування друзів та знайомих про події, які відбуваються в країні, зокрема на Євромайдані - 19,2% львів’ян, наданням безпосередньої допомоги мітингувальникам (їжі, грошей, теплих речей тощо) – 17,6%, шляхом носіння відповідної символіки - 14,2%, своєю присутністю на Майдані у Києві - 11,1%, участю у нічних чергуваннях на Майдані - 2,1%, бойкотуванням деяких бізнесів у Львові - 1,4%. Серед інших способів підтримки  - перегляд новин по телебаченню, молитви за успіх Євромайдану тощо (3,7% опитаних).

У контексті "бойкотування деяких бізнесів" зазначимо, що у Львові свого часу було поширено ініціативу бойкотувати бізнес людей, які мають відношення до влади або Партії регіонів.

Перемогою Євромайдану львів’яни вважатимуть відставку Уряду (39,3%), відставку президента України Віктора Януковича (36,5%), перевибори на всіх рівнях влади (18,8%), підписання угоди про асоціацію та прийняття ВРУ всіх необхідних законопроектів для європеїзації України (17,6%).

На думку мешканців нашого міста, перспективами Майдану є підписання Україною угоди про асоціацію  з ЄС (26,8%), розчарування мітингувальників і добровільне припинення акції протесту (20,2%) та відставка Уряду та призначення перевиборів (15,6%).

Причинами того, що Майдан не досягне  своїх цілей львів’яни вважають небажання президента Віктора Януковича  іти на компроміс (29,0%), слабкість  та неефективність опозиції (22,1%), відсутність єдиного опозиційного лідера (21,0%).  «Немає чіткого плану дій щодо досягнення мети майдану», - респондент.

Дослідження проводилось  соціологічною агенцією "Фама", методом "face to face" інтерв’ю у грудні 2013 року. Було опитано 800 респондентів, старших 18 років.

Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,1% - для показників близьких до 10% або 90%, 1,5% - для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% - для показників близьких до 1% або 99%.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...