Військові Єгипту розігнали мітинг на підтримку екс-президента

Щонайменше 40 людей загинули в результаті жорсткого розігнання акцію прихильників колишнього президента. Мітинг проходив поблизу казарм Республіканської гвардії в Каїрі, де, як вважають, знаходиться під арештом Мурсі. За відомостями екстрених служб, загинуло 42 людини, щонайменше 300 людей зазнали поранень.

Згідно із заявою «Братів-мусульман», вогонь по учасниках демонстрації під час ранкової молитви відкрили військові. У той же час, очевидці події вказували на те, що стріляли особи, одягнені у цивільне. До теперішнього часу район нападу повністю заблокований, затримано близько 200 учасників заворушень.

Організація "Брати-мусульмани" закликала єгиптян піднятись проти тих, хто хоче придушити їхню революцію, навіть ціною власного життя.
Події в Каїрі єгипетська армія вже назвала "терористичною атакою на військовий об'єкт". Кількість загиблих в ході штурму штаб-квартири в Каїрі може сягнути 50. Проводиться розслідування.

Нагадаємо, масові протести в Єгипті почалися в кінці червня і були приурочені до річниці перебування при владі президента Мохаммеда Мурсі. У них брали участь кілька мільйонів людей по всій країні. Експерти стверджують, що всі ці події можуть призвести до громадянської війни в Єгипті.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.