Ювілейне десяте Міжнародне ралі «Галіція» стане етапом Кубка світу

Змагання пройде найближчими вихідними, 12-13 липня, у Львові та Львівській області. Урочиста церемонія відкриття ралі відбудеться 12 липня о 19:30 на площі перед Театром опери та балету у Львові.

Наступного дня, зранку, екіпажі випробують себе на гравійних трасах Львівщини. Ще до початку змагань, о 7:30 від монументу Слави (вул. Стрийська) до глядацьких фан-зон вирушать спеціальні автобуси. А вже увечері, о 17:30, на площі перед Оперним театром у Львові відбудеться церемонія нагородження переможців.

Про це сьогодні на прес-конференції розповіли спортивний директор Чемпіонату України з ралі Михайло Лойленко, керівник проекту "Чемпіонат України з ралі" Сергій Жила та начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Юрій Майборода.

«Цього року 10-е Ралі Галіція відбудеться не лише в статусі третього етапу Чемпіонату України, а також вперше в своїй історії увійде в календар Кубка Європи. Окрім того, змагання стало спільним етапом українського та білоруського чемпіонатів», - зазначив керівник проекту "Чемпіонат України з ралі" Сергій Жила.

«Серед учасників змагань гонщики з Італії, Росії, Білорусії. Всього бажання випробувати свої сили в цій гонці виказав 51 екіпаж. Гонщики змагатимуться у десяти залікових категоріях: п'яти національних і п'яти міжнародних» – розповів Михайло Лойленко.

Організатори також зазначили, що програмою ралі передбачено 8 спецділянок і вони пройдуть переважно гравійними трасами Львівської області. Географія ралі охоплює дороги в районі населених пунктів Миколаїв, Новий Розділ, Тростянець, Стільсько, Діброва. Всього учасникам доведеться подолати дистанцію 425 км, з яких 150 км - це особливо складні спецділянки. А дві основні фан-зони для глядачів будуть розміщені в селі Красів і в районі сіл Стільсько і Діброва.

Організатори цьогорічного ралі підготували й сюрприз для львів’ян у вигляді «Ралі-Таксі», яким зможе скористатися кожен, хто візьме участь в розіграші поїздки. Переможець акції отримає змогу проїхати одну із спецділянок в кабіні бойової машини з легендарним пілотом, колишнім чемпіоном СРСР Олександром Салюком-старшим.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Юрій Майборода запевнив присутніх: «Дороги, якими пролягає маршрут ралі, відремонтовані. Мешканці населених пунктів, через які будуть проходити змагання, попереджені. Задля безпеки задіяні військовики та міліціонери».

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.