Навальний наступний президент Росії?

Навальний отримав не 5 років тюрми, він отримав найвищу трибуну країни й можливість стати президентом, – заявив Луценко в ефірі Радіо Свобода. Путін зробив стратегічну помилку.

З огляду на стратегічну перспективу, засудження російського опозиціонера Олексія Навального є колосальною помилкою Володимира Путіна, зазначив екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. Засуджений з політичних мотивів Олексій Навальний стане голосом для тих, хто вимагає справедливості і змін в Росії.

Вирок Навальному засудили також у ЄС.

В офіційній заяві від МЗС ЄС вказується, що звинувачення Навального в розкраданнях необґрунтоване, а винесений йому вирок викликає серйозні сумніви щодо верховенства права в Росії.

Вирок засудили також у Німеччині. Андреас Шокенхофф, представник уряду ФРН зі зв'язків з Росією, назвав суд над Навальним «показовим процесом», а вирок - репресивними заходами, спрямованими на нейтралізацію політичного опонента.

На думку німецького представника, процес над Навальним пройшов у рамках політики неприйняття владою РФ ніяких форм опозиції чи політичної конкуренції.

Вирок російському політику також засудив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт та міністр внутрішніх справ ЄС Сесілія Малстром.

У Москві, на Манежній площі, де зібралося кілька сотень прихильників Навального, вже затримали трьох осіб, затримання тривають.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...