Грузія вступатиме у ЄС разом з Україною

Європейський Союз і Грузія завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, яку сподіваються підписати вже у листопаді цього року.

Про це йдеться в спільній заяві Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетріна Ештона та Комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

Представники ЄС зазначили, що сподіваються на парафування Угоди про асоціацію на наступному саміті "Східного партнерства", який відбудеться 29 листопада 2013 року у Вільнюсі і на подальше підписання угоди, як тільки технічні процедури будуть завершені.

Представники ЄС підкреслили, що нова угода стане наріжним каменем у двосторонніх відносинах між ЄС і Грузією і відкриє шлях для реформ у Грузії, які будуть базуватися на спільних цінностях, політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом.

ЄС та Грузія розпочали переговори про угоду про асоціацію у 2010 році. Перемовини щодо Угоди про Асоціацію Україна розпочала з ЄС у березні 2007 року.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.