У Росії закривають всі шляхи для українського шоколаду

Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщєнко попередив партнерів Росії в Митному союзі про неприпустимість реекспорту продукції української компанії "Рошен", яку заборонено ввозити на територію Російської Федерації.

Росія проінформувала відповідні органи в рамках Митного союзу. Росспоживнагляд особливо стурбований потенційною поведінкою Білорусії, яка в період заборони на ввезення до Росії винної продукції почала  реекспортні схеми і поставляла на територію РФ заборонені на її економічному просторі вироби.

Голова Росспоживнагляду вказав, що  додаткові дослідження підтвердили небезпеку в  продукції української компанії "Рошен".

Онищенко заявив, що на даний момент заборонено ввезення до Росії продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії "Рошен" - київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької, повідомляє Тиждень.ua.

«Ми посилюємо контроль за борошняними кондитерськими виробами цього підприємства. Дано доручення дослідити можливість ввезення на територію Росії продукції литовської  та угорської фабрик цієї фірми», - сказав глава Росспоживнагляду.

Нагадаємо, 29 липня російська санітарна служба ввела заборону на постачання до РФ продукції компанії "Рошен" через виявлені порушення після експертизи. 

У корпорації «Рошен» заявили, що сумніваються щодо правильності відбору Росспоживнаглядом зразків для проведення аналізів, що підтверджують відповідність продукції вимогам нормативної документації..

Тим часом, у Молдові в агентстві з безпеки продовольства вже заявили, що не виключають проведення вибіркового тестування продукції української корпорації.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...