Як залізниця дає заробляти фірмам, наближеним до Януковича

ТзОВ "Євроінвестстрой" за чотири роки перемогло у тендерах на загальну суму понад півмільярда гривень
Олігархи наввипередки заробляють завдяки залізниці (фото soli.com.ua)
Олігархи наввипередки заробляють завдяки залізниці (фото soli.com.ua)

Державне підприємство "Укрзалізничпостач" на початку серпня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання товарів на понад 70 мільйонів гривень. Про це повідомля  nashigroshi.org з посиланням на «Вісник державних закупівель». Найбільший підряд вартістю 67,61 млн гривень отримало ТзОВ «Євроінвестстрой» на постачання клем, прокладок та вкладишів до пружного проміжного скріплення КПП-1 для рейок Р65, Р50, UIC 60. Клеми КП-1 придбано по 26,90 грн за штуку без ПДВ, хоча у відкритих джерелах є дані про такі клеми вартістю 8,75 гривні. Прокладки придбано по 29,80, вкладиші – по 10,80 гривні, і також без ПДВ.

ТзОВ «Євроінвестстрой» засновано донеччанами Юрієм Лисиченком та Ольгою Середою. Середа також працює менеджером із продажу у донецькому ТзОВ «Мега Терм», що має спільний телефон з ПП «Аква Аппія», засновником якого виявилася Тетяна Галенко. Остання ж є директоркою корпорації «МАКО» та благодійного фонду «Олександр Янукович». Із квітня 2009 року ТОВ «Євроінвестстрой» виграло тендери на 500,51 мільйона гривень.

Загалом від початку 2013 року «Вісник державних закупівель» опублікував оголошення про тендери ДП «Укрзалізнипостач» на загальну суму 10,88 мільярда гривень. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...