Донецький мер-регіонал критикує владу

Мер Донецька солідарний з міськими владами Полтави і Львова з приводу суттєвої затримки надходження коштів з рахунків Державного казначейства.

Голова Донецької міської ради та її виконавчого комітету Олександр Лук'янченко (обраний від Партії регіонів) звинувачує Державне казначейство у блокуванні 55 млн гривень міського бюджету. Про це він сказав журналістам, коментуючи заяву мера Полтави Олександра Мамая про блокування Держказначейством платежів по всій Україні.

«Я солідарний з мером Полтави. На сьогоднішній день склалася дуже тривожна ситуація проплати рахунків у місті Донецьку»,  – сказав мер.

За його словами, місту катастрофічно не вистачає грошей.

«Мене цікавлять окремі напрямки, де далі терпіти не можна. А саме питання, пов'язані з капітальним ремонтом житлового фонду – 7,5 млн гривень не сплачено; підготовка до зими комунального господарства – потрібно 11,5 млн гривень; питання, пов'язані з дорожнім господарством – необхідно близько 12 млн гривень»,  –  сказав Лук'янченко.

Він уточнив, що Донецьк не має претензій до виплат з державного бюджету.

Як повідомлялось, 25 червня мер Полтави заявив, що Держказначейство блокує платежі місцевих влад у всіх регіонах України.

Нагадаємо, у травні органи Державної казначейської служби не виконали платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету Львова на загальну суму 16 млн 580 тис. грн. Про це повідомили в Львівській міській раді.

30 квітня працівники  комунальних підприємств Львова провели черговий пікет обласного управління Державного казначейства через затримки платежів. Комунальники заявили, що перед Великоднем казначейство не проплачувало  КП «Львівелектротранс» понад 4,6 млн грн державних субвенцій.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...