Опозиція пропонує маркувати "беркутівців" іменними шоломами

Депутат від "Батьківщини" Олександр Бригінець придумав спосіб боротися проти свавілля окремих міліціонерів.
"Іменні" шоломи багатьом будуть не до вподоби
"Іменні" шоломи багатьом будуть не до вподоби

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Олександр Бригінець пропонує Верховній Раді зобов'язати всіх представників правоохоронних органів носити особисті розпізнавальні знаки, прикріплені на спецодязі на видному місці. За повідомленням прес-служби Олександра Бригінця, відповідний проект закону про внесення доповнень до закону України "Про міліцію" (щодо запровадження спеціальних маркувань, що ідентифікуюють особу міліціонера під час використання ними шоломів та інших засобів особистого захисту) № 3110 депутат зареєстрував у парламенті, повідомляє gazeta.ua.

У прес-службі політика зазначили, що часто під час виконання своїх обов'язків правоохоронці на вимогу громадян не можуть пред'явити документи працівника міліції - чим порушуються у тому числі вимоги закону України "Про міліцію" і принцип гласності роботи міліції.

"Законопроект пропонує запровадити спеціальне, доступне ззовні, маркування на шоломах і на спинах спецодягу працівників міліції, які б чітко ідентифікували особу міліціонера. Відповідні зміни усунуть постійну протиправну практику анонімного застосування підрозділів міліції при виконанні ними функцій забезпечення громадської безпеки, які використовують спеціальні засоби індивідуального захисту, і відновлять принцип гласності роботи міліції, закріплений, зокрема, у ст. 3 закону України "Про міліцію". Міліціонер має право на шолом, але суспільство має право знати ім'я міліціонера, який здійснює той чи інший вчинок", - пояснив Бригінець.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...