Янукович уп'яте очолив найбільш впливових українців

Син Президента Олександр посів у рейтингу третє місце, а Віталій Кличко - десяте.
Янукович-молодший під татусевим крилом швидко набрав міці
Янукович-молодший під татусевим крилом швидко набрав міці

Свіжий номер журналу «Кореспондент» в одинадцяте публікує рейтинг «Топ-100» найбільш впливових  українців. Видання констатує, що з владою Януковича в країні досі ніхто за впливовістю не може зрівнятися, а його становище є непорушним.  

"Президента не надто турбує, що рівень довіри чи не до всіх владних інститутів упав до мінімальних значень, економіка стагнує, а західний капітал масово йде з країни. Його проблема номер один - вибори 2015 року. Й ідей, як забезпечити другий термін для Януковича, в його оточення вистачає", - пише korrespondent.

Перша десятка рейтингу практично повністю монополізована колегами та знайомими Януковича. Другим у списку розташувався Рінат Ахметов, який не втратив свого впливу попри те, що він уже рік не є депутатом Верховної Ради. Його міць визначають активи - холдинг «СКМ-Україна», що належить Ахметову, генерує третину всієї валютної виручки.

Замикає першу трійку лідерів Олександр Янукович, якого «Кореспондент» іронічно визначає як "українського Білла Гейтса і Марка Цукерберга в одному флаконі". Фінансова звітність його корпорації МАКО свідчить, що за підсумками 2012 року група майже подвоїла розмір чистих активів - вони склали 970 мільйонів гривень проти понад 505 мільнів роком перед тим.

Єдиним далеким від Януковича учасником першої десятки став Віталій Кличко (№10). За даними червневого опитування соціологів КМІСу, він уперше обігнав Януковича у президентському рейтингу: лідер партії УДАР користується підтримкою 16% опитаних, тоді як чинний Президент - лише 14%.

Перша десятка рейтингу ТОП-100 найвпливовіших українців:

1. Віктор Янукович, Президент України

2. Рінат Ахметов, власник «Систем Кепітал Менеджмент»

3. Олександр Янукович, власник холдингу МАКО

4. Дмитро Фірташ, голова ради директорів Group DF

5. Вадим Новінський, основний акціонер групи «Смарт-холдинг»

6. Сергій Арбузов, перший віце-прем'єр-міністр України

7. Сергій Льовочкін, голова адміністрації Президента України

8. Олександр Клименко, міністр доходів і зборів

9. Микола Азаров, прем'єр-міністр України

10. Віталій Кличко, голова партії УДАР, український боксер, народний депутат

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.