Експерт побачив у діях влади передумови для ще одного силового розгону Євромайдану

Силовий розгін Майдану дуже вірогідний.
фото ipress.ua
фото ipress.ua

Про це заявив політтехнолог Сергій Гайдай у коментарі Новому Регіону.

"Поки що, судячи з усіх фактів, які є, силовий варіант, розгін Майдану дуже вірогідний. Перший фактор, який свідчить про підготовку, - Януковича немає в країні. Китай скасував офіційний формат візиту. Янукович все одно туди полетів, зараз це, швидше, туристичний візит, ніж державний. Ми бачимо, як Янукович ходить по музеях. Якщо лідер їде з країни, це вже говорить про те, що він свідомо хоче вмити руки, зняти відповідальність за те, що тут може бути, в тому числі, за кров", -
заявив експерт.

Другий фактор, за його словами, який створює передумови до реалізації силового варіанту, - зменшення кількості людей, які вийшли на Майдан.

"Людей стає менше на Майдані. Особливо вночі. Саме в цей момент можливий силовий розгін, жорстка зачистка, як це було в 4-5 годині ранку (30 листопада). Такий сценарій є у влади. Однозначно. Поки що сама влада не знає, чи втілить вона його", - резюмував Гайдай.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.