У російських ЗМІ вже двічі "знесли" пам'ятник Леніну в Києві

Російські ЗМІ в п'ятницю, 13 грудня повідомили, що " вандали в Києві знесли вже другий пам'ятник Леніну", повідомляє gazeta.ua.

Так на сайті телеканалу Russia Today опублікована новина:

"Прихильники євроінтеграції звалили з п'єдесталу статую Володимира Леніна. Після цього кілька людей взялися розбивати монумент молотками. Дрібні шматочки вони роздавали перехожим. На місці пам'ятника протестувальники встановили прапори України та Євросоюзу. Це вже не перший подібний акт вандалізму: 8 грудня у центрі української столиці на Бессарабської площі мітингувальники опозиціонери повалили і зруйнували інший пам'ятник Леніну".

Однак на відеозаписі репортажу видно, що події відбуваються біля постаменту пам'ятника Леніну, знесеного на минулому тижні.

Як повідомлялося, увечері в неділю, 8 грудня, у Києві група невідомих людей знесла з п'єдесталу пам'ятник Леніну, який стояв на Бессарабській площі недалеко від вулиці Хрещатик. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.294 - масові заворушення у зв'язку зі зносом.

Russia Today - російська міжнародна багатомовна інформаційна телевізійна компанія, державне підприємство. Її основний англомовний канал RT International - перший російський інформаційний телеканал, який веде цілодобове мовлення англійською мовою. Після указу президента РФ Володимира Путіна про ліквідацію РИА Новости, телеканал повинен увійти в нове держінформагентство " Росія сьогодні", очолюіване журналіст Дмитро Кисельов, який "прославився " останнім часом своїми сюжетами про Україну.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_u-rosijskih-zmi-vzhe-dvichi-znesli-pam-yatnik-leninu-v-kievi/531749">Gazeta.ua</a>

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.