Депутат Європейського парламенту через позицію щодо України порівняв Європу зі страусом

Польський політик Павел Коваль вважає, що Віктор Янукович стоїть на роздоріжжі, тому Брюссель повинен подати йому чіткий сигнал.
Павел Коваль радить Євросоюзу не байдикувати щодо українського питання
Павел Коваль радить Євросоюзу не байдикувати щодо українського питання

Успіх підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом залежить від рішучості як українського політичного істеблішменту, так і еліти ЄС.  Таку думку висловив депутат Європейського парламенту від Польщі Павел Коваль в інтерв’ю radiosvoboda.org. Політик уважає, що Україна сьогодні особливо потребує чіткої заяви з боку Брюсселя.

"Якщо взяти до уваги той факт, що Росія є ключовим партнером Євросоюзу, то спроби ЄС заховати голову у пісок у відповідь на відкритий шантаж торговельною війною є позицією інфантильною", – зазначив Коваль.

На його думку, Президент України Віктор Янукович від початку своєї влади перебуває на роздоріжжі між ЄС та Росією - "офіційний курс української влади є проєвропейський, однак позитивні жести в бік Брюсселя зрівноважують такі ж самі жести щодо Москви".

"З одного боку, Янукович знає, що, якщо за його керівництва Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, Москва не надасть йому підтримки на президентських виборах, які відбудуться у 2015 році, і зробить усе можливе, щоби усунути його з української політики. З іншого боку, якщо угоду Янукович не підпише, то відштовхне від себе проєвропейськи налаштоване українське суспільство, що створить клопоти зі здобуттям підтримки більшості виборців. Можливо, він перевіряє, наскільки довго вдасться протриматися в підвішеному стані", - розважає євродепутат.

"Із тим усім може допомогти вирішення справи Юлії Тимошенко та поступове впровадження реформ", - висуває ідею польський політик.

На його думку, ключове завдання – "пережити" час до саміту "Східного партнерства" ЄС у Вільнюсі в листопаді, а коли підпис стане доконаним фактом, то Росія зазвичай "погоджується з очевидністю і розпочне просто співпрацювати з Україною".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...