Фюле знав про намір української влади відмовитися від асоціації з ЄС, але не сприйняв це буквально

Ще у вівторок Янукович повідомив єврокомісарова з питань розширення Штефана Фюле про відмову підписувати Угоду про асоціацію і просив відкласти Асоціацію на рік.
фото rada2012.net.ua
фото rada2012.net.ua

Він пояснив це тиском Росії і дуже високою вартістю адаптації Угоди, називав суми в 160 млрд доларів, передає Українська правда з посиланням на джерело, близьке в оточенні єврокомісара.

"Фюле подумав, що український президент або дійсно відмовився від ідеї підписання або просто торгується. Але надія ще була, цим і було викликане його оптимістичне повідомлення за підсумками зустрічі ", повідомило джерело.

"Пауза, про яку просив український президент, неможлива. З точки зору інтересів України Янукович досить дивно повів себе, м'яко кажучи. Навіть якщо говорити про економічні аргументи, він отримав гарантії та обіцянки дуже великої підтримки і з боку ЄС і з боку США. Я думаю, що суми співставні з тим, що пропонувала Росія ", - сказав співрозмовник видання.

Цікаво, що про відкладення асоціації з ЄС ще на рік Януковича просили підприємці. Тоді ж Янукович пообіцяв врахувати їхні пропозиції. А вже вчора уряд доручив припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Цікавим також є і той факт, що як і у вчорашньому розпорядженні уряду, так і в проханнях підприємців до Януковича фігурувала згадка Російської Федерації.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...