Азербайджанці бунтують проти Росії і жбурляють черевики

У Баку під час акції протесту проти "негуманної поведінки" з азербайджанцем, якого затримали у Росії за підозрою у вбивстві, один із активістів зняв зі себе черевик і метнув на територію посольства Росії.
Посольство Росії "збагатилося" азербайджанським черевиком (фото kavkaz-uzel.ru)
Посольство Росії "збагатилося" азербайджанським черевиком (фото kavkaz-uzel.ru)
У заході взяли участь представники Міжнародного центру діаспори Азербайджану. Серед учасників були також ветерани карабахського конфлікту. Один із них  зняв зі себе черевик і кинув його на територію російського посольства. Чоловіка затримала поліція, повідомляє lenta.ru.
 
Активісти розповсюджували резолюцію, в якій засуджували дії російських правоохоронців щодо Орхана Зейналова.
 
Ветерани ж, як зазначає видання, звинувачували Росію в "окупації азербайджанських земель". Азербайджан вважає "окупованою" територію Нагірного Карабаху, вірменське населення якого проголосило незалежність на початку 1990-х років. Зазвичай в "окупації" азербайджанська сторона звинувачує вірмен.
 
Посол Росії в Баку Володимир Дорохін пояснив дії силовиків стосовно Зейналова тим, що "йшлося про затримання людини, підозрюваної в особливо тяжкому злочині". Відповідаючи на критику з азербайджанського боку, він заявив також, що "ніякої спеціально організованої антиазербайджанской кампанії в Росії не ведеться".
 
До речі,невдоволення в Азербайджані викликали як обставини затримання співвітчизника Орхана Зейналова, так і супутні цьому події - зокрема, облави на мігрантів у Москві.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...