На Донеччині працівники залізниці незаконно "сплавили" 15 вантажних вагонів

П’ятьом посадовим особам вагонного депо висунуто звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах.
Державі завдано збитків майже на мільйон (фото poizd.uz.ua)
Державі завдано збитків майже на мільйон (фото poizd.uz.ua)

Встановлено, що керівник одного з депо ДП "Донецька залізниця" разом зі своїми підлеглими вступили у змову із представниками приватних підприємств та привласнювали державне майно у складі злочинної групи, інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

Було викрито факти використання залізничниками підроблених документів, за якими їм вдалося продати 15 вантажних вагонів. Також члени цієї злочинної групи намагалися заволодіти запчастинами ще до 19 вагонів, проте не встигли здійснити свої наміри, оскільки їх викрили працівники правоохоронних органів.

Загальна вартість викрадених вантажних вагонів та запчастин, якими намагались заволодіти члени злочинної групи, складає 978 тис. грн.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.  2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводило Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України у Донецькій області.

"На цей час п’ятьом посадовим особам вагонного депо оголошено про підозру у вчиненні зазначених злочинів. Двом членам ОЗГ судом вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ще один член угрупування знаходиться у розшуку", - повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва Михайло САКУН.

Хід досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури Донецької області.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...