Українцям хочуть дозволити вбивати під час самозахисту

На розгляд Верховної Ради України внесено проект закону щодо розширення меж необхідної оборони, аж до використання зброї й можливого вбивства.

Відповідно до пропонованих змін, вбивство не буде оцінюватися, як перевищення меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність. Тобто будуть узаконені дії особи із застосуванням зброї або будь-яких інших засобів, спрямовані на захист себе, членів своєї сім'ї, а також третіх осіб від насильства або погрози застосування насильства.

Автори законопроекту пропонують розширити межі необхідної оборони в тих випадках, коли до рухомого або нерухомого майна громадянина незаконно проникають невідомі особи і погрожують йому або його родині тим чи іншим видом насильства - від убивства до зґвалтування.

Подібна практика має місце в Сполучених Штатах Америки, у Великобританії та низці інших країн. Особі для оборони свого майна, надається не тільки право застосування простого насильства щодо особи, яка посягає на те майно, але й право застосувати так зване «смертельне насильство», тобто використовувати зброю проти особи аж до настання її смерті. Таку практику пропонують впровадити в Україні.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.