Росія задіяла свій патріархат для протистояння європейським прагненням України

Вчора представники проросійських православних громадських об'єднань провели в центрі Києва масштабну хресну ходу.
Вірян УПЦ МП найбільше хвилюють сексуальні збочення (фото kommersant.ua)
Вірян УПЦ МП найбільше хвилюють сексуальні збочення (фото kommersant.ua)

Вона була спрямована проти заяв голови Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира на підтримку євроінтеграції України, передає "КоммерсантЪ-Украина".

До полудня на території Києво-Печерської лаври зібралося близько 4 тис. людей. Учасники хресної ходи тримали в руках російські імперські прапори, ікони, а також зображення останнього російського царя Миколи II. Дві літні жінки принесли портрет маршала СРСР Георгія Жукова. Були й зовсім несподівані зображення. Так, літній чоловік тримав "ікону" із зображенням Григорія Распутіна в чернечому вбранні.

Віряни перейшли до будівлі київської митрополії, де зазвичай проходять засідання Священного синоду УПЦ МП, оточили її і почали вигукувати "Яко з нами Бог!" і "Ні Євросодому!".

Тема сексуальних меншин турбувала учасників хресної ходи найбільше. Так, голова "Народного собору" Ігор Друзь заявив, що "вступ до Євросоюзу призведе до того, що до нас хлинуть всі його гріхи - содомія, наркоманія та евтаназія". "Ми проти всього цього і, підкоряючись волі глави церкви патріарха Кирила, заявляємо про своє прагнення йти на зближення з російським світом", - заявив він.

Мітингувальники передали до канцелярії глави церкви звернення з вимогою відкликати підпис митрополита Володимира під документом від 30 вересня. Вимогу підписали кілька тисяч осіб.

Далі хода рушила в бік представництва Європейського союзу на вулиці Володимирській. Під час ходи всім охочим вручали агітаційну літературу, наприклад примірники газети "Пам'ять" за січень 1991 або листівку без вихідних даних під назвою "Православний дзвін". У ній, зокрема, йдеться про необхідність відмови вірян від користування мобільними телефонами, телевізорами і про заборону щеплень для православних, а також про те, що курці "після смерті потрапляють в кімнату, де сидить страшний біс і розкурює метрову сигарету".

Дійшовши до представництва ЄС, учасники хресного ходу першою справою заспівали молитву "Царю небесний", після чого розпочався мітинг, під час якого також говорилося про негативні наслідки підписання асоціації з ЄС. "Ми повинні зробити все, щоб не була підписана ця содомська унія, яка ще гірша за Брестську унію, тому що цінності Євросоюзу суперечать нашим християнським переконанням. Ми зневажаємо ЄС до глибини душі", - заявив Друзь.

Крім того, він сказав, що країни Європи готують план з переселення в Україну "тисяч європейських циганів і негрів".

Очільник громадської організації "Православний вибір" Юрій Єгоров заявив, що підписання угоди про асоціацію приведе до "мільйонних маршів содомітів і створення шкіл для дітей, яких виховують гомосексуалісти". Єгоров закликав провести в кожному обласному центрі подібні заходи і агітувати проти вступу до ЄС, після чого учасники хресної ходи розійшлися.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.