Залізничні квитки до Нового року можуть подорожчати у 2,5 рази

В залізнодорожних касах готуються до новорічного ажіотажу. Вже завтра, з 8 ранку, розпочнеться продаж квитків на святкові дні.
фото zn.ua
фото zn.ua

Відповідно квитки можна придбати за 45 діб до дати. Так, уже завтра їх продаватимуть на 27 грудня, у четвер купимо на 28- е і т. д, пишуть "Вести".

До речі, квитки на дати з 25 по 30 грудня  традиційно подорожчають приблизно на 10 % (залежно від класу вагона, напрямків і т. д. Тимчасовий подорожчання відбувається щорічно: перед Новим роком, на травневі свята і в сезон літніх відпусток). Цікаво, що один день у році проїзні документи на поїзди дешевшають на цілих 30 % - це 31 грудня. А вже 1 січня їх можна купити за звичною ціною. Наступна хвиля здешевлення (майже на 10%) буде з 21 по 31 січня - коли після закінчення свят попит на ж/д квитки падає.

А тим часом перекупники готуються до прибуткового сезону. "У нас квитки завжди можна знайти. Але продавати менше, ніж у 2-2,5 рази дорожче не буду, - каже перекупник Віктор, який працює на центральному ж/д вокзалі столиці. - У середині грудня можуть і в три рази дорожче продати, покупці завжди знайдуться і не перебирають. Новорічні свята завжди прибутковіші, ніж літній сезон".

Поки ж народ активно розкуповує квитки на доступні дати. Найпопулярнішими залишаються потяги, що курсують в Ужгород і Львів. Вони продаються дуже швидко: так, на 25 грудня на один з потягів до Франківська ми побачили 10 купейних квитків, а через 10 хвилин - всього один.

У прес -службі "Укрзалізниці" кажуть, що в міру необхідності будуть додавати вагони, щоб квитків вистачило всім.

 

image/jpeg icon12-12.jpg

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.