В українських потягах розпочався опалювальний сезон

У зв'язку з погіршенням погодних умов та різким зниженням температури повітря на території України залізниці розпочали опалювальний сезон в потягах власного формування та екіпірували потяги зимовими ковдрами.
Поки на вулицях холоднішає, у потягах має потеплішати (фото news.city.zt.ua)
Поки на вулицях холоднішає, у потягах має потеплішати (фото news.city.zt.ua)

Про це повідомляє rbc.ua з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Залізничники несуть відповідальність за підтримання комфортної температури у потягах. Поїзні бригади мають підтримувати температурний режим відповідно до встановлених нормативних показників. Зараз ми закінчуємо перевірку усіх пасажирських служб на предмет виконання цих правил та забезпечення комфортних умов подорожей для пасажирів", - заявив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Павло Чекалов.

Згідно з санітарними правилами на залізничному транспорті, вагони починають опалювати при температурі зовнішнього повітря +10 градусів та нижче, а норми зимового температурного режиму у пасажирських потягах дальнього сполучення становлять +18..+22 градуси. При зниженні температури нижче за позначку +18, поїзна бригада прогріває вагон перехідним опаленням.

Для обігріву вагонів, що опалюються твердим паливом, залізниці вже закупили 80% від двомісячного запасу вугілля.

Загалом до роботи у зимовий період "Укрзалізниця" готує 3962 вагонів пасажирських потягів дальнього сполучення, з них 344 одиниці пройдуть деповський, а 113 - капітальний ремонти.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...