Україна вшановує жертв Голодоморів. У Львові пройде низка заходів (програма)

Сьогодні Україна вшановує вісімдесяті роковини жертв Голодомору 1932-1933 років та згадує загиблих від голоду впродовж 1946-1947 років.
фото bigmir.net

У зв'язку з цим, о 12:00 у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" відбудеться відкриття виставки "Геноцид українського народу".

О 15:00 відбуватиметься  запалення лампадок та покладання квітів до пам’ятної таблиці "Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946-1947 рр." поблизу залізничної станції Підзамче.

Опісля, о 15:15 проходитиме  покладання квітів та пшеничних і житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

О 15:00 біля пам’ятника Т. Шевченку громадська молодіжна організація "Спадщина" проводитиме акцію "33 хвилини".

О 15:40 біля пам’ятника Т. Шевченку відбудеться екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів.

Рівно о 16:00 оголошено  загальнонаціональну хвилину мовчання. У цей час повинна бути зупинена робота в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, в установах, організаціях та на підприємствах. Також на цю хвилину повинна відбутись зупинка руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. По закінченні хвилини мовчання керівництво області та міста, представники громадськості запалюватимуть на площі біля пам’ятника Т. Шевченку свічки і лампадки.

Ввечері о 18:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір "Реквієм - 80-і роковини Голодомору", де звучатиме твір Джузеппе Верді "Реквієм", повідомили у прес-службі Львівської облради.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...