Журналісти не хочуть, щоб робоча група при Януковичі займалася їхніми правами та свободами

Медійники виходять із міжвідомчої робочої групи при президентові України з питань захисту прав журналістів та дотримання свободи слова.
фото nsju.org
фото nsju.org

Таким чином вони виступають проти масового побиття правоохоронцями мітингувальників та журналістів на євромайданах, йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Національної спілки журналістів України.

Медіаорганізації обурені численними фактами насильства з боку правоохоронців. За чотири дні вони зафіксували жорстоке побиття понад 40 українських та закордонних медійників. Більшість із них постраждали від агресії з боку працівників "Беркуту".

Представники ЗМІ наголосили на неефективності діяльності робочої групи при президентові, яка "остаточно перетворилася на майданчик для окозамилювання та піару влади".

Журналісти також наголосили, що протягом всієї каденції Януковича стан свободи слова в Україні погіршувався, а медіапростір зачищався від незалежної інформації.

Діалог із владою представники ЗМІ обіцяють відновити лише тоді, коли буде покарано винних у злочинах проти журналістів, а влада на практиці доведе відданість європейським цінностям.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...