Вікторія Нуланд занепокоєна діями української міліції щодо журналістів, а про простих громадян вона промовчала

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд висловила стурбованість з приводу побиття десятків журналістів під час акцій протесту в Києві і засудила такі дії.
фото telegrafist.org
фото telegrafist.org

Як передає BBC Україна, про це Нуланд заявила журналістам під час перерви в засіданні Ради міністрів ОБСЄ, яке 5-6 грудня проходить в Києві.

"Немає виправдання тому, що сталося в Україні цими вихідними. Більше трьох десятків журналістів постраждали. Багато з них були побиті міліцією. Це абсолютно неприйнятно для людей, які сповідують принципи свободи, демократичності і прозорості, особливо тут, на зустрічі ОБСЄ", -
заявила Вікторія Нуланд.

На запитання, чи завітає Нуланд на Майдан Незалежності до протестувальників, вона уникла прямої відповіді.

"В мене дуже щільний графік. Сьогодні я зустрінусь з представниками влади, опозиції і громадянського суспільства", -
сказала вона.

Раніше про те, що Вікторія Нуланд виступить на столичному Євромайдані, заявив Арсеній Яценюк.

20-те міністерське засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) розпочалося в Києві сьогодні. У ньому беруть участь дипломати 57 держав-учасниць та 11 держав-партнерів, а крім того - керівники інституцій ОБСЄ, представники ООН, Ради Європи, НАТО, СНД та інших.

Захід відбувається на тлі масштабних акцій протесту в Україні - через те, що влада не підписала Угоду про асоціацію з ЄС, а також через розгін мирних протестувальників на Майдані Незалежності 30 листопада.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...