Координаційний штаб самооборони Євромайдану в Києві вже налічує 4 тис. добровольців

Комендант координаційного штабу самооборони Андрій Левус розповів про особливості роботи загонів самооборони. За його словами, наразі загони самооборони налічують 4 тисячі осіб. Записатися до цих лав може кожен охочий. Розташований намет штабу ліворуч від сцени.
(фото facebook.com/hrom.sektor.euromaidan)
(фото facebook.com/hrom.sektor.euromaidan)

Про це повідомляється на сторінці "Громадського сектору" у facebook.

"Вчора у Будинку Архітекторів розмістився координаційний штаб загонів самооборони. Ми поселилися там мирно за договором аренди, люди з цієї структури з розумінням поставилися до наших потреб. Це - саме координаційний штаб, тобто там не буде обігріву громадян тощо", - розповів Левус.

Комендант зазначив, що окрім оборони загони займатимуться впорядкуванням. Так, на Майдані буде зменшено кількість самовільно встановлених наметів, які будуть перенесені до місць, відведених для наметового містечка.

Він також поділився планами самооборонців на найближчий час. "Завтра починаються навчання для загонів. Це будуть інструктажі з безпеки, першої медичної допомоги, втримання барикад тощо. Також незабаром у нас почне діяти служба охорони для журналістів. Ми відкриємо гарячу телефонну лінію й за зверненням представників медіа виділятимемо 5-10 хлопців, які захищатимуть журналістів під час акцій", - наголосив комендант.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.