Добродушний Путін повідомив, чому надав Україні "допомогу"

Російський президент Володимир Путін пояснив допомогу, яку Москва надає Україні, тим, що "братня країна" опинилася у складному фінансовому та політичному становищі.
фото russian.rfi.fr
фото russian.rfi.fr

"Скажу без жодної іронії: ми часто вживаємо словосполучення братня країна, братній народ. І сьогодні ми бачимо, що Україна перебуває у складному становищі - і економічному, і соціальному, і політичному", - заявив Путін сьогодні на прес-конференції, передає BBC.

"Ситуація виникла з низки обставин і причин, але вона, ця ситуація, об'єктивна. І якщо ми дійсно говоримо, що це братній народ і братня країна, то ми повинні вчинити як близькі родичі, і підтримати український народ у цій складній ситуації", - підкреслив російський президент.

За його словами, це головна причина надання фінансової допомоги Україні.

17 грудня за підсумками російсько-українських консультацій Володимир Путін повідомив, що Росія знизить ціну на газ для України майже на третину, а також направить 15 мільярдів доларів з Фонду національного добробуту на купівлю її облігацій. Хоча, знижка на газ виглядає примарною, оскільки, згідно з домовленостями, Київ зобов'язався збільшити закупівлю російського газу.

Це рішення викликало перестороги в Української опозиції, яка зажадала від Віктора Януковича оприлюднити, що він пообіцяв у обмін на таку допомогу, а також у західних експертів та політиків, які наголошували, що такий крок не сприятиме розвитку української економіки.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...