Це страшно: Янукович підписав з Путіним документи, які несуть одразу 5 загроз для України

Українська влада приховує, що ж насправді трапилося 17 грудня в Москві в присутності Володимира Путіна і Віктора Януковича. Тактика правильна - судячи з даних, які надходять, український президент здав більше, ніж міг собі дозволити будь-який пристойний службовець.
фото newsradio.com.ua
фото newsradio.com.ua

Щоб не шокувати українців, правду відкриватимуть поступово і посторінково, зазначає блогер і журналіст ІА ЛІГАБізнесІнформ Петро Шуклінов.

Він наводить п'ять висновків, які можна зробити вже зараз:

1) Газової знижки немає. Україна збільшує обсяги закупівлі російського газу. До недавнього часу Київ знижував закупівлі. У планах було довести закупівлі до 10 млрд. кубометрів за ціною в $400. Після вчорашньої зустрічі країна купуватиме 40 МЛРД. кубометрів за ціною $268,5.

"Тобто - нічого не змінилося, стало навіть гірше. Ніяких реформ. Ніякої модернізації. Лише газова голка. При цьому вартість газу Москва переглядатиме щоквартально: поводишся добре - ціна залишається, поводишся погано - знову зростає", - підкреслив П. Шуклінов.

2) Кредиту немає. Євробонди, які планує купити Москва з порушенням закону (законодавство РФ забороняє купівлю облігацій з низьким рейтингом - як у випадку з Україною), означають, що в будь-який момент Росія може влаштувати в Україні дефолт.

"Фактично керівництво України переходить в ручне управління Кремля. Знову-таки: поводишся добре - гроші є, а погано - дефолт", - констатував журналіст.

3) Україна здала Крим. По-перше, давши згоду на переозброєння Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ). По-друге, схваливши перехід в Керченській протоці.

"Більше 20 років української незалежності кожен президент відшивав грубі спроби Москви реалізувати перехід - і Кравчук, і Кучма, і Ющенко. Чому? Тому що перехід від Краснодарського краю РФ до Керчі зв'яже не Україну і Росію, а РОСІЮ і КРИМ. Відсутність прямої магістралі з Росії на півострів - єдине, що до останнього часу стримувало російських націоналістів в Криму. Янукович розв'язує їм руки", - пояснив Петро Шуклінов.

4) Україна збільшує економічну залежність від Росії, нарощуючи виробничу кооперацію. Незважаючи на те, що саме тісні зв'язки стали головним інструментом економічної війни Росії проти України. Офіс Януковича фактично відмовився від диверсифікації торгових партнерів і ринків, відмовився від необхідності модернізації виробництва. Це означає стагнацію і збільшення залежності від Москви - не лише економічно, а й політично.

"Ну і останнє. Практично будь-який пункт можна назвати вимушеним. Можна пояснити, що іншого виходу не було (хоча це неправда). Але п'ятий пункт пояснити не можна. Янукович зрадив своїх. З 2014-го року Україна СКАСОВУЄ квоти на російську вугільну продукцію, одночасно з цим збільшуючи закупівлю російського газу. Це результат позавчорашньої зустрічі, де Янукович фактично поховав українську вугільну галузь - поховав власний Донбас, який зробив його президентом. Вловіть думку, друзі-шахтарі", - написав журналіст і блогер Петро Шуклінов.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...