Янукович каже, що фінансові проблеми України спричинив уряд Тимошенко

Президент України Віктор Янукович назвав три основних причини фінансової кризи в Україні.
фото lenta-ua.net
фото lenta-ua.net

Як передав кореспондент ІА "ГРІМ", президент в інтерв'ю українським журналістам повідомив, що першою такою причиною є ціна на російський газ. Янукович підкреслив, що Україна жила з високою ціною на газ через газові контракти, підписані попереднім урядом (йдеться про уряд Юлії Тимошенко і газові контракти-2009). Нагадаємо, 17 грудня Україна отримала знижку на російський газ - з $410/тис. куб. м до $268,5/тис. куб. м, однак така знижка виглядає примарною, оскільки Україна зобов'язалася збільшити закупівлю російського газу. Водночас Янукович пояснив, що ціна у 268,5 доларів є непостійною. Вона залежатиме від цін на нафтопродукти на світовому ринку. Відповідно до коливання цих цін ціна на газ зможе збільшуватися, або зменшуватися, а її перегляд здійснюватиметься щоквартально.

Янукович додав, що Україна споживатиме той газ, який буде дешевшим.

Другою причиною фінансової кризи в Україні, на думку Януковича,  є кредити, взяті урядом Юлії Тимошенко у 2008 році, які, за словами Януковича, треба було почати повертати з 2010 року.

Третьою причиною фінансової кризи в Україні стало значне зниження товарообігу з РОсією і деякими країнами СНД, хоча президент акцентував увагу на Росії.

За словами Януковича, падіння товарообігу дуже серйозно впливало на екомоміку 2011-2013 рр.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...