Помер Ігор Слісаренко - журналіст, якого свого часу звільнили з роботи через Ющенка

Вчора, 20 грудня, помер відомий журналіст і телеведучий Ігор Слісаренко.
(фото 2000.net.ua)
(фото 2000.net.ua)

Про це пише  щотижневик 2000.

"20 грудня пішла з життя людина, яку добре знали і щиро любили багато і багато в Україні і за її межами. Ігор Слісаренко залишиться в нашій пам'яті не лише на рідкість професійним журналістом, а й, що особливо важливо, виключно порядною і доброю людиною", - пише видання.

Ніяких подробиць, як і причин раптової кончини, видання не повідомляє. Йому було 47 років.

Народився Ігор Слісаренко у м. Щорс Чернігівської області в родині робітника київського заводу "Арсенал" і виховательки дитячого садка. Закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка, Лондонську школу економіки і політичних наук. Працював, зокрема, на 5 каналі.
Ігор Слісаренко був лицарем журналістики. Він не просто говорив, що думав, а й готовий був заради правди жертвувати своєю кар'єрою і власним благополуччям. Прикладів тому було багато, але особливо резонансним став випадок, коли у вересні 2007 року Ігор Слісаренко оголосив у прямому ефірі "П'ятого каналу" результати журналістського розслідування - подробиці особистого життя тодішнього президента України Віктора Ющенка, за що був підданий репресіям - його, найпопулярнішого тоді ведучого цього телеканалу, змусили написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Міжнародний комітет захисту вільної преси і прав журналістів в ті дні висловив "крайню занепокоєність" аклопотаність фактом звільнення тележурналіста Ігоря Слісаренка за оприлюднення ним в ефірі інформації про розмір оплати за навчання дітей президента України Віктора Ющенка. Особливу скандальність цій події додає та обставина, що звільнення Ігоря Слісаренка за його журналістську діяльність було здійснено після відповідного дзвінка в редакцію "П'ятого каналу" з Секретаріату президента України.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...