Різдво на столичному Євромайдані пройде зі Святвечором, вертепами, молебнями та подарунками

Євромайдан запрошує киян та гостей столиці зустріти Різдвяні свята разом.

Відповідне запрошення сьогодні на брифінгу у Штабі національного спротиву  озвучили коменданти Будинку профспілок Степан Кубів, Микола Блавацький та Сергій Аверченко, повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина".

За словами Степана Кубіва, очікується, що святкувати Різдво на Майдан приїдуть кілька сотень тисяч людей з усієї України, у тому числі, безумовно, і кияни.

"Святвечір проходитиме у великій сім’ї, яка називається Майдан. Буде представлено дванадцять страв, головною серед яких буде кутя. Вона буде двох сортів. Одна така, яка властива для Західної та Центральної України, інша - яку готують на Сході країни", -
розповів Кубів.

У святковому меню передбачені також декілька сортів пампухів, страви козацької кухні тощо. Кутя варитиметься у великих казанах на Майдані.

Протягом 6-7 січня на Майдані будуть проведені святкові молебні. Сформовано програму виступу вертепів.

"Святкова програма побудована так, щоб  демонструвати єдність України", - повідомив  Кубів.

За його словами, передбачено також подарунки для "євромайданівців". Отримати їх зможе той, кому дістанеться пампух зі спеціальною  монеткою в середині. Пред’явивши цю монетку, можна буде отримати сувенір - символ Майдану - розмальовану студентами каску, або оригінальні прикраси для ялинки.

С. Кубів також подякував киянам  за те, що вони зголосилися взяти багато людей на проживання на свята до себе.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...