Папа Франциск запевнив, що молиться за Україну

Святіший Отець Франциск висловив свою підтримку українському народові.
(фото euromag.ru)
(фото euromag.ru)

Про це Блаженнішого Святослава (Шевчука), Патріарха УГКЦ, поінформував Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, повідомили у департамент інформації  Української Греко-Католицької Православної Церкви.

У своєму листі від 10 січня на ім’я Предстоятеля УГКЦ представник Апостольського Престолу в Україні, зокрема, зазначив, що, отримавши звістку про ситуацію в Україні, Святіший Отець Франциск через Архиєпископа Пєтро Пароліна, секретаря стану Апостольської Столиці, запевнив український народ у своїй молитовній підтримці.

"Папа Франциск запевняє про свої молитви за мир і згоду для улюбленого українського народу", - ідеться, зокрема, в листі з Ватикану.

Як нагадали у департаменті інформації УГКЦ, зовсім недавно, 25 листопада 2013 року, Папа Франциск зустрівся з паломниками УГКЦ, які прибули до Рима з нагоди закінчення Року віри, 1025-ліття Хрещення Русі-України та 50-річчя перенесення мощів св. свщмч Йосафата до базиліки Святого Петра. Тоді, після закінчення Божественної Літургії, яку служили Глава та ієрархи УГКЦ з України й поселень, Папа закликав українців "любити одні одних… намагатися зрозуміти ближнього, шанувати його, а також приймати його та по-братньому виправляти". А на Загальній аудієнції, яка відбулася 27 листопада, Папа закликав присутніх паломників з України за прикладом святого Йосафата "трудитися в справі єдності між братами".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...