В Україні дорожчає картопля

За оперативною інформацією станом на 13 січня цього року середня роздрібна ціна на картоплю в Україні зросла на 9% і становить 3,84 грн/кг.
фото hardijsjanovskis.blogspot.com
фото hardijsjanovskis.blogspot.com

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства.

Як зазначили у Мінагрополітики, станом на 13 січня цього року середня роздрібна вартість картоплі в Україні складає 3,84 грн/кг, що на 9% більше, ніж попереднього місяця або на 4% вище як минулого тижня. При цьому середньозважена оптово-відпускна ціна на цей український продукт на сьогодні – 3 грн/кг, що на 5% більше, ніж у грудні.

Водночас, середня роздрібна вартість капусти на сьогодні становить 2,11 грн/кг, що на 1% менше порівнянно з минулим місяцем. Оптово-відпускна вартість - 1,43 грн/кг або на 5% вища від попереднього місяця.

Подорожчала також цибуля. Сьогодні українці купують цей продукт за середньою роздрібною ціною по Україні - 4,37 грн/кг. Відповідно до попереднього місяця цибуля подорожчала на 7%, а порівнянно з попереднім тижнем - на 3%. І станом на 13 січня оптово-відпускна вартість її становить 3,62 грн/кг.

Крім цього, буряк можна купити на прилавках магазинів в середньому по 3,29 грн/кг, а це на 2% більше від попереднього місяця. Морква на сьогодні коштує 3,49 грн/кг, що на 2% вище порівнянно з груднем.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...