Стало відомо, як Україна і Митний союз співпрацюватимуть до 2020 року

Уряд планує нарощувати оборот двосторонньої торгівлі та обсяги взаємних інвестицій з Російською Федерацією, Республіками Білорусь та Казахстан.

Цьому сприятиме Програма співробітництва України з державами - членами Митного союзу, яку прийняв Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні.

Термін реалізації Програми розраховано на період до 2020 року.

За словами профільного міністра Ігора Прасолова, результатом виконання цієї програми має стати, насамперед, підвищення обороту двосторонньої торгівлі в середньому не менше ніж на 10-15%, збільшення частки торгівлі несировинними товарами і послугами, нарощення обсягу взаємних інвестицій у середньому не менше ніж на 15% та подальше зростання випуску продукції підприємствами із взаємними інвестиціями.

Як пояснив Прасолов, мета Програми - поглиблення економічної інтеграції для досягнення високих темпів економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інвестиційного клімату і підвищення інвестиційної привабливості, рівня і якості життя населення, його соціальної захищеності з урахуванням об'єктивних інтересів України та держав-членів Митного союзу.

"Програма передбачає співробітництво України з країнами-членами Митного союзу за такими напрямками, як торговельно-економічні відносини, паливно-енергетичний комплекс, транспорт,  агропромисловий комплекс, космічна сфера, технічне регулювання,  розвиток інновацій та наукових досліджень, прикордонне та міжрегіональне співробітництво", - сказав Ігор Прасолов, якого цитує прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Він додав, що невід’ємною частиною Програми є план заходів її реалізації, у якому за всіма напрямами співробітництва визначені відповідальні центральні органи виконавчої влади та встановлені точні строки виконання цих заходів.

Постанова Кабінету міністрів "Про затвердження Програми співробітництва України з державами-членами Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації на період до 2020 року" була підготовлена на виконання Національного плану дій стосовно впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...