На Грушевського у Києві міліція чинить різні безчинства (ФОТО)

На вулиці Грушевського, де нині тривають масові протести, виставили снайпера, який стріляє в активістів.
фото tvi.ua
фото tvi.ua

Снайпер ховається за великим рекламним щитом і стріляє зі зброї, схожої на гвинтівку, вочевидь, гумовими кулями. Цілиться він у всіх, хто намагається підійти до правоохоронців з лівого боку біля стадіону "Динамо".

Крім того, у камеру "5 каналу" влучили гумовою кулею працівники спецпідрозділу "Беркут". Оператор знімав сутички між активістами та міліціонерами. Куля пробила відеокамеру, застрягла всередині та вивела апаратуру з ладу.

"Я знімав попереду, хотів зняти більш правдиву інформацію, що там відбувається. Просто стояв за щитом, знімав в такому невеликому отворі. Там вибили, щоб можна було дивитися. Ось таке от мені нове обладнання прийшло в камеру, добре, що не в голову", - розповів оператор телеканалу Іван Наконечний.

Це вже другий випадок за день, коли спецпризначенці, за словами самих операторів, намагаються поцілити у знімальну групу "5 каналу". Перший раз куля не влучила у медійників.

Крім того, вчора, під час масових заворушень на Грушевського правоохоронці декілька разів навмисне поранили беззбройного афганця.

Про це повідомив сам потерпілий.

"Ми, афганці, вчора стояли між міліцією та народом, щоби не допустити крові, бо ми перші знаємо, що таке кров і не хочемо її. Але коли почали кидати гранати, я став витягати дівчинку з-під автобуса, бо вона там одна лишилася. І тоді в мене з п'яти метрів вистрелив "Беркут". Він бачив, що я не воюю, що я просто спасаю людину. Він стріляв в мене чотири рази гумовими кулями, а коли зрозумів, що я у бронежилеті, почав стріляти мені в обличчя", - зазначив чоловік.

"Всі знають наші крапові берети, що це еліта внутрішніх військ. Сьогодні теж витягали й рятували людей - і вони знову цілилися саме у краповий берет. "Краповики", якщо у вас є совість, честь - покарайте цих мудаків, у яких немає ні честі, ні совісті, ні прапора, ні батьківщини", - закликав чоловік.

За матеріалами ТВі, 5 канал

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...