У Львові на Личаківській відкрили книгарню української книги ім. М. Шашкевича

Сьогодні у Львові на вул. Личаківській, 22 відкрили книгарню української книги ім. Маркіяна Шашкевича.
фото mypleer.com
фото mypleer.com

Приміщення на першому поверсі площею 75,7 кв м було надано в оренду терміном на 10 років ухвалою сесії Львівської міської ради від 21 листопада 2013 року для торгівлі українськими книгами та журналами. Урочисте відкриття книгарні відбулось о 13.00.

Тут буде змога представити покупцю близько 8 тисяч книг. Також в книгарні облаштували арт-галерею, де можна буде проводити виставки картин, фотографій тощо.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, який був присутнім на відкритті, оренда приміщення для книгарні буде майже безкоштовною, а точніше, книгарня платитиме за неї одну гривню на рік.

Книгарню відкрито за підтримки Асоціації видавців та книго розповсюджувачів Львівщини, Шашкевичівської комісії у Львові, Національної спілки письменників України, Ліги українських меценатів, Товариства "Україна-Світ", Львівського обласного відділення конгресу української інтелігенції, Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ і Фонду підтримки національно-духовного відродження ім.Д.Блажйовського.

У Львові вже  існує книгарня української книги ім. Богдана-Ігоря Антонича на вул. С.Бандери, 33. Приміщення для неї 2010 року було передано в оренду способом некомерційного конкурсу з умовою, що цільовим використанням приміщення буде торгівля українськими книгами та журналами.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...