У Донецьку масово арештовують сепаратистів

У Донецьку правоохоронці взяли ситуацію під контроль. Так, сьогодні вночі було затримано самопроголошеного "губернатора" Павла Губарєва.

Втім, самопроголошений губернатор Донецької області Павло Губарєв на власній сторінці у Фейсбуці спростував інформацію про своє затримання, повідомляє УНН.

"Я не заарештований, живий, здоровий. Є інформація, що заарештовані люди, які ночували в Казначействі і Адміністрації і кілька моїх близьких соратників. Без мого сигналу нікуди не ходити, хто б не закликав. Зв'язок кожну годину, через соцмережі. В даний час я виходжу на зв'язок з головою Ради міністрів Криму Сергієм Аксьоновим і депутатами Державної Думи Росії", - написав він.

Також сьогодні вранці звільнили будівлю Донецької обласної державної адміністрації. Звідти було виведено 70 проросійських активістів. Усіх їх затримали. Над будівлею піднято Державний Прапор України.

Звільнено і приміщення Держказначейства, яке вчора ввечері заблокували сепаратисти, "щоб Донецьк не платив податки в Київ".

Нагадаємо, вчора за закликом Губарєва його прихильники знову захопили будівлю Донецької облради та ОДА. Відбулася масова бійка в центрі Донецька.

Розпочато розслідування за фактом закликів до насильницького повалення конституційного ладу. Про це повідомили в прес -службі прокуратури Донецької області. Розслідування ведеться за ст. 341 Кримінального Кодексу (захоплення держбудівлі), ч.1 ст. 109 КК (дії спрямовані на насильницьке захоплення влади).

Раніше командир так званого "Народного ополчення Донбасу" Павло Губарєв, якого натовп з тисячі сепаратистів оголосив "губернатором" Донецької області, просив президента Росії ввести війська в Донецьку область.

За матеріалами Новости Донбасса, Новий Регіон, УНН

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...