В’язні кримської колонії готові влаштувати бунт через те, що їм не дають заслужених умовно-дострокових звільнень (ВІДЕО)

У колонії Сімферополя 120 людей ще з початку весни чекають виходу на свободу умовно-достроково.

Про це в телефонній розмові розповів один з ув'язнених, який вже понад місяць очікує рішення суду про дострокове звільнення, пише інтернет-видання 15 минут.

"Хтось місяць, хтось більше, хтось два місяці сидить чекає, коли пройде суд і його звільнять. Сумлінною працею і поведінкою заслужив це", - повідомив чоловік.

Згідно з українським законодавством, на підставі рішення комісії, вже максимум за сорок діб суд повинен був винести рішення про звільнення. Але, за словами ув'язненого, адміністрація колонії все ще не передала справи до суду.

Чоловік повідомив, що якщо найближчим часом питання не вирішиться, колонія готова до бунту та голодування.

"Ми будемо оголошувати голодування  і інші якісь масові акції. Іншого варіанту у нас просто немає", - запевнив ув'язнений.

Він також поскаржився, що їм не дали зустрітися з російською комісією з прав людини, яка відвідувала колонію. В’язнів закрили і не випускали під час візиту гостей.

Адміністрація колонії зустрічатися з журналістами відмовилася. У пенітенціарній службі повідомили, що тепер все вирішується у Москві. Там розповіли, що питання щодо звільнення ув'язнених не розглядається, оскільки суди ще не запрацювали за російським законодавством, йдеться в сюжеті телеканалу ATR.

Після виходу сюжету з журналістами зв'язалася дружина ув'язненого. Вона повідомила, що в колонії ситуація погіршилася. Вона підозрює, що тепер по відношенню до ув'язнених будуть застосовувати репресії.

"Мені щойно чоловік зателефонував після сюжету, встиг сказати, що все погано, більше нічого не встиг сказати... Як я розумію, зараз все почнеться, все буде дуже погано", - розповіла жінка.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...