Обама через ЗМІ закликав Росію відвести війська від кордонів з Україною

Президент США Барак Обама заявив, що нарощування Росією військ на кордоні України є екстраординарним і закликав Москву відвести свої збройні сили.

Про це він заявив сьогодні в інтерв'ю каналу CBS, передає BBC Україна.


"Ви бачили війська, що накопичуються вздовж цього кордону під виглядом військових навчань... Але це не те, що Росія робить зазвичай", - сказав президент США.

Таке поводження, за словами Обами, може бути усього лише прагненням Москви залякати Україну, але й може свідчити про інші дії.

"Цілком можливо, що у них є додаткові плани", - сказав він.

Коментарі Обами пролунали наприкінці його візиту до Європи, коли США, Німеччина, Франція, Британія, Італія, Японія і Канада застерегли Росію, що проти неї можуть запровадити додаткові санкції, якщо Москва вдаватиметься до подальших заходів, аби дестабілізувати Україну.

У російському МЗС заперечили військову загрозу з боку Москви для України.

У Пентагоні, тим часом, зазначають, що не бачать жодних ознак проведення Росією військових навчань на кордоні з Україною, хоча раніше Росія запевнила Вашингтон, що її війська на кордоні розміщенні саме з цією метою.

"Ми не бачимо жодних ознак того, що відбуваються військові навчання", - зазначив під час брифінгу речник Пентагону, адмірал Джон Кірбі.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій попереджає, що лишається дуже високий ризик воєнного вторгнення на територію України.

За даними американської та європейської розвідки, Росія зосередила понад 30 тисяч військ уздовж кордону зі Східною Україною.

Напередодні телеканал CNN, посилаючись на власні джерела в американській розвідці, повідомив про зростання імовірності нападу Росії на Україну.

За даними групи "Інформаційний спротив", упродовж останньої доби тривала передислокація російських військ до кордонів з Україною.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...