У Путіна бояться, щоб Україна не крала газ

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляє, що існує ризик несанкціонованого відбору Україною природного газу, який поставляється для європейських споживачів через її територію. Про це в інтерв'ю каналу "Росія 24" заявив російський міністр, передає Українські новини.

"Не хочеться говорити, що Україна" залізе "в трубу з газом для європейських споживачів, але, безумовно, такі ризики існують", - сказав Новак.

Посадовець підкреслив, що сторони виконують брюссельські домовленості, хоча той факт, що Україна не скористалася можливістю закачати обговорені в Брюсселі (Бельгія) 4 млрд куб. м газу до кінця грудня, а закупила всього 1 млрд куб. м газу і продовжує активно використовувати газ з ПСГ, може вплинути на стабільне проходження осінньо-зимового періоду.

Також Новак сказав, що Росія очікує до кінця грудня отримання заявки на постачання газу на січень і оплату 1,65 млрд доларів боргу за вже використаний газ.

Крім того, російський міністр зазначив, що постійно підтримує контакт з міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишин, при цьому майже кожен день обговорює не тільки газові питання, але і питання, пов'язані з поставками електроенергії та вугілля.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...